Společnost iFixit dnes sdílela video, které nabízí pohled na teardown nového iPhonu 15 Pro Max a které poskytuje bližší pohled na to, jak zařízení vypadá uvnitř. V dnešním článku se na něj podíváme.



Zatímco iPhone 15 Pro Max má podobný vnitřní design jako iPhone 14 Pro Max, zařízení má přepracovaný rám, který umožňuje snadné odstranění zadního skleněného panelu, což má za následek nižší cenu za opravu prasklého skla. Tato změna byla poprvé provedena na iPhone 14 a iPhone 14 Plus v loňském roce. Teardown poskytuje krátký pohled na vylepšený teleobjektiv iPhone 15 Pro Max, který umožňuje 5x optický zoom. Společnost iFixit uvedla, že hlavní a ultraširokoúhlé čočky na zařízení vypadají stejně jako ty na iPhone 14 Pro Max.

To naznačuje, že vylepšení fotoaparátu jsou výsledkem čipu A17 Pro a optimalizace softwaru. iFixit dále říká, že iPhone 15 Pro Max má podobnou logickou desku jako iPhone 15 Pro. Kromě čipu A17 Pro je zařízení vybaveno modemem Qualcomm Snapdragon X70, který údajně umožňuje vyšší rychlosti 5G, jak se očekávalo. Celkově iFixit dal iPhonu 15 Pro Max nízké skóre opravitelnosti 4/10, částečně kvůli požadavku společnosti Apple na párování dílů, který podle něj poškozuje nezávislé poskytovatele oprav.