Apple představil iPhone 15 a ‌iPhone 15‌ Plus, které jsou k dispozici v pěti krásných nových barvách: světle růžová, žlutá, modrá, zelená a černá. ‌iPhone 15‌ a iPhone 15 Plus jsou vyrobeny z hliníkového materiálu a barvou zabudovanou do základu samotného zadního skla.



Apple pro tento nový materiál použil optimalizovaný vlastní proces výměny dvou iontů a vyleštil jej nanokrystalickými částicemi. Poté se vyleptalo texturovaným matným povrchem. iPhone 15 a iPhone 15 Plus budou k dispozici ve variantách 128 GB, 256 GB a 512 GB. Oba modely podporují Dynamic Island, který byl představen v loňském roce s modely vyšší třídy. iPhone 15 a iPhone 15 Plus obsahuje 6,1″ a 6,7″ Super Retina XDR displej s OLED.

iPhone 15 obsahuje nový kamerový systém s 48MP, čtyřpixelovým snímačem a 100% zaostřovacími pixely. iPhone 15 podle Apple umožňuje pořizování skvěle vypadajících fotografií a videí každý den. Oba modely obsahují 75% recyklovaný hliník v krytu, 100% recyklovaný kobalt v baterii a 100% recyklovanou měděnou fólii v hlavní logické desce a nabíječce MagSafe. Na přední straně obsahuje sklo Ceramic Shield.

iPhone 15 a iPhone 15 Plus obsahují čip A16 Bionic, poprvé představený s iPhone 14 Pro. iPhone 15 má celodenní výdrž baterie. iPhone 15 Plus má také větší baterii, která nabídne delší výdrž. Kvalita zvuku pro hovory byla aktualizována s pokročilejším modelem strojového učení, který upřednostňuje váš hlas. Chcete-li hlasitost a zřetelnost, vyberte možnost Izolace hlasu. K dispozici je vylepšený čip Ultra Wideband, který dokáže vyhledat zařízení až 3x daleko. Nová aktualizace přesného hledání vám umožní vyhledat přátele, funkce vás zavede přímo k nim.

iPhone 15 a iPhone 15 Plus také obsahují port USB-C. Stejným kabelem lze nabíjet Mac, iPad, iPhone a dokonce AirPods Pro 2. generace, nyní aktualizované o nový port USB C. Z iPhonu lze nabíjet AirPods nebo Apple Watch.

Zdroj: macrumors.com