Apple představil iPhone 15 Pro a ‌iPhone 15 Pro‌ Max. Zařízení obsahují řadu nových funkcí, včetně titanového rámu, čipu A17 Pro a dalších. Nový titanový materiál má kartáčovaný povrch a dělá iPhone lehčím než kterýkoli předchozí model vyšší třídy a zároveň zvyšuje odolnost.



Rám má tvarovaný okraj pro pohodlnější pocit v ruce. Rámečky kolem displeje jsou také podstatně tenčí. iPhone 15 Pro‌ a iPhone 15 Pro Max jsou vybaveny tlačítkem Akce namísto přepínače ztlumení. Stisknutím a podržením mohou uživatelé přepínat mezi vyzváněním a tichým režimem s hmatovou zpětnou vazbou indikující změnu stavu. Uživatelé mohou přepínat mezi různými akcemi, například nahrávání do hlasových poznámek, spustit fotoaparát, aktivovat oblíbenou funkci zpřístupnění a další.

Nová zařízení jsou vybavena čipem Apple A17 Pro, vyrobeným 3nanometrovým procesem. A17 Pro má šestijádrový CPU s dvojnásobným výkonem a čtyřnásobnou účinností než A16 Bionic. ‌iPhone 15 Pro‌, stejně jako modely nižší třídy, má vylepšený režim Portrét, který automaticky detekuje, když je v záběru objekt, a umožňuje vám přepnout do režimu Portrét po pořízení snímku. K dispozici jsou také nové nástroje pro ovládání zaostření a hloubky, které umožňují přepínat zaostření z jedné osoby na druhou po pořízení fotografie.

‌iPhone 15 Pro‌ má druhou generaci ultraširokopásmového čipu, který umožňuje vyhledat ostatní zařízení z až 3x větší vzdálenosti a také vyhledat přátele, kteří s vámi sdílejí svou polohu. Kvalita zvuku pro hovory byla aktualizována o pokročilejší model strojového učení, který upřednostňuje váš hlas. ‌iPhone 15 Pro‌ a iPhone 15 Pro Max jsou vybaveny portem USB-C pro nabíjení a přenos dat. A17 Pro podporuje přenosové rychlosti až 10 Gb/s pomocí kabelu USB 3.

K dispozici je pokročilejší 48MP fotoaparát s větším snímačem. Snižuje odlesky objektivu díky nové povrchové úpravě, nabízí lepší výkon při slabém osvětlení pro portréty a noční režim. Při využití všech pixelů dokáže hlavní fotoaparát zachytit neuvěřitelné detaily. Teleobjektiv na iPhone 15 Pro Max nabízí 5x optický zoom při ohniskové vzdálenosti 120 mm. Fotografie a videa lze nyní ukládat přímo na Mac nebo externí úložiště.

Zdroj: MacRumors.com, 9to5mac.com