Už jen pár dní nás dělí od speciální keynote společnosti Apple, kde společnost oznámí řadu iPhone 15 a také nové modely Apple Watch. Zprávy byly docela jednotné, když poukazovaly na to, že bychom letos neměli očekávat žádné velké změny pro Apple Watch.



Nová zpráva od Bloombergu však naznačuje, že Apple Watch Series 9 budou obsahovat aktualizovaný snímač srdečního tepu a další malá hardwarová vylepšení. V letošním roce se očekává, že Apple představí dva nové modely Apple Watch: Apple Watch Series 9 (které by měly být dostupné ve stejných velikostech 41 mm a 45 mm) a Apple Watch Ultra 2 (49 mm). Očekává se, že oba budou vypadat přesně jako předchozí model. Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2 budou obsahovat nový čip.

Nový čip ale nebude jedinou hardwarovou změnou. Mark Gurman se ze zdrojů doslechl, že všechny nové modely budou obsahovat různá vylepšení senzorů a vnitřních komponentů, včetně nové verze snímače srdečního tepu. Zatímco detaily jsou nejasné, Bloomberg tvrdí, že nový senzor je přesnější. Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2 budou také obsahovat čip U2, novou verzi ultraširokopásmového čipu společnosti Apple, který umožní vylepšenou podporu sítě Find My. Dalším zajímavým detailem, který Gurman sdílel, je, že nové Apple Watch Ultra budou dostupné také v celočerné verzi.