Podzimní keynote Apple, která bude zaměřená na nové iPhony má začít už za pár dní. Už měsíce slýcháme zprávy o tom, co můžeme očekávat, takže máme dobrou představu o tom, co přijde.



Tato článek zdůrazňuje vše, co očekáváme, že Apple představí na keynote „Wonderlust“ 12. září.

iPhone 15 and iPhone 15 Plus

‌iPhone 15‌ a ‌iPhone 15‌ Plus budou vypadat téměř stejně jako iPhone 14 a ‌iPhone 14‌ Plus, s jednou velkou výjimkou – portem USB-C. Díky tomu můžete používat stejnou nabíječku a nabíjecí kabel pro všechna vaše zařízení. Apple tuto změnu provádí kvůli regulačním změnám v Evropě, které vyžadují, aby elektronika měla stejný nabíjecí port.

Přestože ‌iPhone 15‌ a ‌iPhone 15‌ Plus budou obsahovat ‌Dynamic Island‌, další technologie, jako je obnovovací frekvence ProMotion a stále zapnutý displej, zůstanou funkcí modelů vyšší třídy. Očekává se, že ‌iPhone 15‌ a ‌iPhone 15‌ Plus budou mít zadní stranu z matného skla místo lesklého skla. K dispozici budou v několika nových barvách včetně modré, korálové, která je směsicí mezi oranžovou a růžovou, žluté, bílé a černé. K dispozici budou také barevně sladěné opletené kabely USB-C. K dispozici bude také 48megapixelový hlavní fotoaparát se světelností f/1,6 pro snímky s vyšším rozlišením a vylepšenou kvalitou za špatných světelných podmínek.

iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max 

Očekává se, že modely vyšší třídy budou mít mírně upravený design, přičemž Apple představí výrazně tenčí, zakřivené rámečky a nový titanový materiál. K dispozici budou v barvách: stříbrná, šedá, černá a tmavě modrá. Titan bude mít matnější povrch než nerezová ocel a zařízení by mohla být o 10 procent lehčí, protože titan váží méně než ocel. Očekává se však, že Apple vymění přepínač ztlumení za tlačítko, které bude mít více funkcí, podobně jako tlačítko Akce na Apple Watch Ultra.

Zařízení budou obsahovat port‌ USB-C, ale modely vyšší třídy budou podporovat rychlejší přenosové rychlosti USB 3.2 (20 Gb/s) nebo Thunderbolt (40 Gb/s). Zatímco ‌iPhone 15‌ a iPhone 15 Plus budou používat čip A16, ‌iPhone 15 Pro‌ a ‌iPhone 15 Pro‌ Max budou vybaveny čipem A17, postaveným na novém 3nanometrovém procesu. K dispozici bude také vylepšený fotoaparát, podpora Wi-Fi 6E, až 2 TB úložiště a 8 GB RAM.

Apple Watch Series 9

Neočekáváme žádné nové designové změny ani nové funkce související se zdravím. Apple Watch Series 9 se zaměří na změny uvnitř, hlavně na nový procesor. Chystá se nový čip S9, který je postaven na technologii A15, a bude to první pozoruhodná změna od Apple Watch Series 6. Výkon se zlepší a také bychom mohli vidět zvýšení výdrže baterie. Očekává se, že ‌Apple Watch Series 9‌ budou obsahovat aktualizovaný optický snímač srdečního tepu a nový čip „U2“ Ultra Wideband, který nabídne lepší přesnost polohy. Objevilo se také několik zpráv, že letošní Apple Watch budou k dispozici v nové růžové barvě.

Apple Watch Ultra 2

Očekává se, že ‌letos budou vydány nové Apple Watch Ultra‌, ale neočekáváme nové funkce. Zařízení dostane stejný čip S9, který přichází na ‌Apple Watch Series 9‌, aktualizovaný čip Ultra Wideband a nový snímač srdečního tepu, ale pokud jsou plánovány nějaké další funkce, nevíme o nich. Jeden leaker naznačil, že Apple Watch Ultra‌ druhé generace by mohly být lehčí než první generace, ale zatím není jasné, zda je to přesné. Jednou změnou může být nová barva, přičemž mluví se o černém titanovém odstínu.

AirPods

Očekává se, že AirPods Pro 2 budou vydány s nabíjecím pouzdrem s portem USB-C, které nahradí současné pouzdro Lightning. Žádné další změny nebudou zahrnuty, takže počítejte se stejnými ‌AirPods Pro‌ 2 jako dříve, ale s novým pouzdrem.

Nová pouzdra na iPhone

Podle více zdrojů Apple neplánuje vyrábět kožená pouzdra pro řadu ‌iPhone 15‌ a místo toho bude používat materiál šetrnější k životnímu prostředí. Objevily se zprávy, že nový materiál bude vyroben z tkaného materiálu a bude se jmenovat „FineWoven“, ale zatím není jasné, zda je to přesné.

iPad 11. generace

O novém levném iPadu se nemluvilo, ale Apple vydává každý rok nový model. Je možné, že se dočkáme ‌iPadu‌ 11. generace, ale není to zaručeno.