CarPlay u některých uživatelů iPhone 15 nefunguje podle očekávání, což je problém, který pravděpodobně souvisí s portem USB-C. Existuje mnoho stížností od čtenářů MacRumors a uživatelů Redditu, kteří nejsou schopni přimět ‌CarPlay‌, aby fungoval s jejich novými zařízeními.



Typ kabelu a dostupné možnosti portů jsou běžným stížnostem na ‌CarPlay‌, s mnoha problémy spojenými s kabely USB-A až USB-C. Mnoho automobilů, dokonce i některé novější, má pouze porty USB-A a nikoli porty USB-C, takže je vyžadován kabel USB-A na USB-C. Bohužel se zdá, že ne všechny kabely USB-A na USB-C na trhu budou fungovat a některé, které fungují v určitých vozidlech, nebudou fungovat v jiných. „Dnes ráno jsem nasedl do auta a připojil telefon kabelem USB-A na USB-C, abych mohl používat Carplay, a zjistil jsem, že se nepřipojuje. Nabíjí, ale nefunguje Carplay. V nastavení Carplay na mém telefonu to uvádí název mého auta, jako by bylo připojeno, ale na obrazovce se nic nezobrazí.“

Zatímco většina stížností byla od majitelů automobilů, kteří používají porty USB-A, existují také zprávy od některých, kteří mají vozidla s porty USB-C, a dokonce i některé stížnosti na bezdrátové ‌CarPlay‌. Někteří uživatelé naznačují, že VPN mohou být zodpovědné za některé nedávné problémy s připojením, i když vypnutí VPN nefungovalo pro všechny uživatele. „Ahoj, šel jsem to zkontrolovat a mám stejný problém. Pokud je při nastartování auta aktivována VPN, auto CarPlay nepřipojí. Pokud je VPN deaktivována, spustí se CarPlay, a když znovu zapnu VPN, CarPlay se odpojí.“ V současné době se zdá, že existuje několik problémů s ‌CarPlay‌. Uživatelé ‌CarPlay‌ možná budou muset přejít na jiné kabely, ale Apple možná bude muset vydat aktualizaci softwaru k vyřešení některých problémů.