Apple přiznal chybu iOS 17, která může ovlivnit proces nastavení modelů iPhone 15. Během nastavování může selhat přenos dat z vašeho starého iPhonu a nechat váš nový iPhone ve stavu, kdy se zasekne při bootování na černé obrazovce s logem Apple.



Chyba se týká všech nových iPhonů, protože tyto telefony se dodávají s předinstalovaným systémem iOS 17. Může to však také ovlivnit každého, kdo přechází na telefony se systémem iOS 17 a využívá možnost přenosu dat. Pokud na chybu narazíte, během přenosu aplikací a dat se nový iPhone zasekne ve smyčce na obrazovce s logem Apple.
Chcete-li problém vyřešit, Apple říká, že musíte uvést zařízení do režimu DFU a obnovit jej pomocí počítače. Chcete-li to provést, připojte svůj iPhone k PC nebo Macu pomocí kabelu. Stiskněte tlačítko pro zvýšení hlasitosti, stiskněte tlačítko pro snížení hlasitosti a poté stiskněte a podržte boční tlačítko. Během restartování iPhonu držte boční tlačítko, dokud se na obrazovce nezobrazí ikona představující počítač a kabel. Bude to vypadat takto:

Poté, co iPhone přepnete do stavu DFU, zobrazí se na vašem počítači ve Finderu nebo iTunes, pokud se připojujete k počítači se systémem Windows (nebo starší verzi macOS). Ve Finderu/iTunes budete moci iPhone obnovit nebo aktualizovat; stiskněte tlačítko Obnovit. Po obnovení telefonu můžete znovu spustit proces nastavení. Může být k dispozici další aktualizace softwaru. Pokud přecházíte na iPhone 15 nebo iPhone 15 Pro, můžete pokračovat v přenosu dat. Výše uvedená aktualizace softwaru opraví chybu iOS 17, takže můžete znovu bezpečně přenést data a dokončit nastavení iPhonu.

Pokud však přecházíte na starší model, oprava závady přenosu dat zatím není k dispozici.
Apple tedy doporučuje, abyste místo toho aktualizovali pomocí iCloudu. Ujistěte se, že máte dokončenou zálohu iCloud (můžete ji provést tak, že přejdete do Nastavení -> [vaše jméno] -> iCloud -> Záloha na iCloudu -> Zálohovat nyní). Poté na svém novém iPhonu spusťte nastavení iPhonu a po dotazu, jak chcete přenést data do nového telefonu, vyberte možnost Ze zálohy na iCloudu. Váš iPhone by pak měl úspěšně dokončit nastavení.