Sam Kohl z AppleTrack přináší první drop test iPhonu 15. Na základě jeho videa se zdá, že zařízení je méně odolné než předchozí modely. Zdá se, že díky zaobleným titanovým stranám se náraz rozšířil do předního a zadního skla, což způsobilo praskliny.



Rozdílem mezi iPhone 14 Pro a iPhone 15 Pro je to, že vlastnosti nerezové oceli jako materiálu mohou v mnoha případech fungovat jako tlumič nárazů. Titan je poměrně tuhý, a to znamená, že jakýkoli náraz, ke kterému dojde, musí být rozptýlen do jiných oblastí zařízení. V drop testu, zatímco iPhone 14 Pro zůstal v téměř dokonalém stavu až do samého konce, se sklo iPhone 15 Pro začalo tříštit přibližně v polovině a v rozích se nejprve objevily pavučinové praskliny.

Pády způsobily narůstající stupeň poškození skla iPhonu 15 Pro na zadní a přední straně. Nakonec spodní polovina displeje iPhone 15 Pro zcela selhala (zobrazovala pouze bílé pixely) a modul zadní kamery se zcela oddělil od zařízení. I když iPhone 15 Pro nemusí být tak odolný proti prasklinám jako iPhone 14 Pro, stále dopadl dobře. K prasknutí skla bylo zapotřebí několik pádů na beton a přední skleněný kryt Ceramic Shield vydržel ještě delší dobu, než bylo sklo displeje viditelně rozbito.