Jednou z velkých změn v iOS 17 pro uživatele CarPlay je přidání podpory SharePlay pro Apple Music. Tato funkce umožňuje komukoli v autě ovládat a přispívat k tomu, co se hraje prostřednictvím Apple Music. V dnešním článku se podíváme na to, jak to funguje.



Proces zahájení relace SharePlay v CarPlay je hračka. Na obrazovce Apple Music Nyní se přehrává je v pravém horním rohu nová ikona SharePlay. Klepnutím na ni vyvoláte QR kód, který mohou ostatní lidé naskenovat. Jakmile naskenujete tento QR kód, zobrazí se vyskakovací okno, které vám řekne, že se někdo chce připojit k relaci SharePlay.
Jakmile tento požadavek přijmete, druhá osoba bude moci ovládat, co se hraje přes Apple Music. Zajímavé je, že to funguje, i když tato jiná osoba sama předplatné Apple Music nemá.

Uživatelé mohou přidávat skladby do fronty Apple Music, vidět, co se aktuálně přehrává a přehrávat nebo pozastavovat obsah. Ne každý chce předávat ovládání hudby někomu jinému v autě, nicméně myslíme si, že to bude skvělý způsob, jak udělat výlety poutavější a zábavnější.