iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max se vyznačují zcela novým designem z titanu, jak říká Apple, třídy 5. Video ze včerejšího testu pádu vyvolalo prvotní obavy ohledně odolnosti zařízení, zejména v souvislosti s novými zakřivenými hranami.



Nyní JerryRigEverything zveřejnil svůj nový test odolnosti iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max a nastínil určité obavy. Během testu odolnosti můžeme vidět, že nové iPhony prochází testováním zahřívání, brusným papírem, odolnosti proti škrábancům a dalšími. Jak se dalo očekávat, titan se skutečně poškrábe, když na něj vezmete nůž. Matné zadní sklo je ale daleko odolnější proti poškrábání. Displej si také vede docela dobře během testování poškrábání, stejně jako tři kryty fotoaparátu na zadní straně.

„Je načase zjistit, jak si vede nová hybridní struktura  ze směsi hliníku a titanu,“ říká JerryRigEverything a začíná na zařízení vyvíjet tlak. Během několika sekund uslyšíte cvaknutí a zadní sklo se zcela rozbije. I když je to znepokojující, pamatujte, že test vzorku 1 ve skutečnosti nic neznamená. Je třeba otestovat více jednotek, aby se zjistilo, zda je to opakovatelné. Například Zack dříve také testoval Moto Razr Plus a měl podobný případ prasknutí zadního skla tlakem, ale o měsíc později v následném videu zopakoval stejný test na jiné jednotce a nerozbilo se. Bez dalších testů nemůžeme zjistit, zda se jedná o běžnou výrobní chybu ovlivňující všechny modely iPhone 15 Pro Max, nebo zda právě dostal vadné zařízení.