Port Lightning byl na nových iPhonech nahrazen USB-C portem, takže nyní můžete nabíjet telefon téměř jakýmkoli kabelem USB-C a napájecím adaptérem USB-C, které najdete doma.



Co přesně ale potřebujete, abyste měli jistotu, že nabijete baterii iPhonu co nejrychleji?
Protože USB-C je otevřený standard, můžete použít téměř jakýkoli kabel USB-C, který najdete. iPhone 15 je dodáván s pěkným tkaným opleteným kabelem, ale můžete použít jakýkoli kabel USB-C, který najdete – včetně těch, které jsou prodávány pro zařízení Android. Pokud se vám však zdá, že se váš iPhone nabíjí pomalu, pravděpodobně budete muset vyměnit nabíjecí adaptér. Chcete-li rychle nabít iPhone 15, budete potřebovat nabíjecí adaptér s vyšším výkonem. Port USB-C pro iPhone může technicky přijímat energii až do rychlosti 27 wattů, ale prakticky vzato se návratnost rychlosti nabíjení nad ~20 wattů snižuje.

Takže s kabelem USB-C a 20 W napájecím adaptérem Apple nabijete iPhone 15 z nuly na 50 % za přibližně 30 minut a z nuly na 100 % za méně než 2 hodiny. Nejste však omezeni pouze na používání příslušenství Apple. Na trhu je spousta možností, je také naprosto bezpečné používat napájecí adaptéry s výkonem vyšším než 20 wattů; automaticky nabijí váš iPhone maximální rychlostí, kterou podporuje. To například znamená, že pokud máte napájecí adaptér USB-C pro MacBook, můžete jej použít a nabíjet iPhone plnou rychlostí. Pokud je váš MacBook připojen k napájení a nabíjí se, můžete dokonce připojit telefon k jednomu z portů USB-C notebooku a nabíjet téměř plnou rychlostí.