Očekávaný přechod na port USB-C u nových iPhonů v letošním roce může podle průzkumu provedeného společností SellCell motivovat velké množství uživatelů Androidu k přechodu na iPhone.



Společnost SellCell oslovila více než 1 000 uživatelů iPhonu a více než 1 000 uživatelů zařízení Android. Z dotázaných uživatelů iPhonů 63 % uvedlo, že přechod na nabíjecí port USB-C by ovlivnil jejich rozhodnutí koupit některý z modelů iPhone 15. Z těch, kteří uvažovali o koupi kvůli portu USB-C, většina uživatelů iPhonů (37 %) uvedla, že budou moci používat jeden nabíjecí kabel pro iPhony, Macy a iPady. Celkově 66 % uživatelů iPhonu uvedlo, že koupí některý z modelů iPhone 15.

Zřejmě nejpřekvapivějším výsledkem průzkumu byl počet uživatelů Androidu, jejichž zájem vzbudil port USB-C: 44 % dotázaných uživatelů zařízení Android uvedlo, že by si koupili některý z modelů iPhone 15, pokud by obsahoval USB-C port. Ve stejné skupině 35 % uvedlo, že uvažuje o koupi kvůli skutečnosti, že iPhone bude kompatibilní s nabíječkami jiných výrobců než Apple. Celkově 66 % uvedlo, že by si nekoupilo iPhone 15, a 34 % uvedlo, že si koupí některý z modelů iPhone 15. Očekává se, že Apple představí svou novou řadu iPhone 15 na své keynote „Wonderlust“ 12. září spolu s Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra druhé generace a další.