Společnost Signify oznámila rozšíření své řady svítidel Philips Hue o nové kamery a senzory Philips Hue Secure pro zabezpečení domácnosti. V dnešním článku se podíváme na všechny nové produkty.



Kamery Philips Hue Secure nabízí 1080p spolu s nočním viděním a upozorněním na pohyb. Stejně jako ostatní zařízení Hue jsou navržena pro připojení k mostu Hue. K dispozici je obousměrný hovor a kamery lze spárovat se světly Hue a zvukovými alarmy, které odradí zloděje. Je zahrnuto end-to-end šifrování, aby byly videoklipy a snímky soukromé, a funkce, která umožňuje kameře rozpoznat lid a domácí mazlíčky, běží na kameře.

Kamery Philips Hue Secure lze používat uvnitř i venku a k dispozici jsou jak kabelové, tak i bateriové verze. Kamery se dodávají v černé nebo bílé barvě a lze je namontovat venku pomocí zabezpečeného držáku. Společnost Philips také nabízí kameru Hue Secure Floodlight Camera, která dokáže monitorovat venkovní prostředí a rozsvítí se, když je detekován pohyb. V interiéru lze senzor použít na dveře, okna, skříně a další a senzor může odeslat upozornění, když je otevřen nebo zavřen. Stejně jako u kamer lze senzory propojit se světly a aktivovat je při aktivaci senzoru, takže je lze použít například k rozsvícení světel v koupelně při otevření dveří.

Kamery a senzory se ovládají prostřednictvím Centra zabezpečení, které se přidává do aplikace Philips Hue. Centrum zabezpečení má vestavěnou obrazovku Take Action, kde můžete aktivovat alarm, který zabliká světly, spustí sirénu a kontaktuje policii, a navíc jsou zde možnosti pro přizpůsobení nastavení kamery.