Podle francouzské regulační skupiny ANFR (prostřednictvím iPhoneSoft) má být chystaná aktualizace Apple iOS 17.1 vydána veřejnosti do 24. října. Datum vydání bylo sdíleno na webových stránkách ANFR v aktualizaci popisující plán společnosti Apple řešit úrovně radiace v iPhone 12.



„Apple se zavázal vydat opravu uživatelům ve Francii,“ stojí v překladu aktualizace, který je ve francouzštině. „Tato oprava bude k dispozici všem uživatelům nejpozději 24. října.“ Apple začátkem tohoto týdne potvrdil, že iOS 17.1 bude obsahovat vylepšení, které sníží úrovně radiace iPhonu 12. Ještě v září Francie nařídila Applu, aby přestal prodávat iPhone 12 a „opravil“ zařízení, aby je uvedl do souladu s evropskými standardy elektromagnetického záření. Tento požadavek přišel poté, co ANFR zjistil, že specifická míra absorpce (SAR) ‌iPhone‌ 12 dosáhla 5,74 wattu na kilogram, což je nad limitem stanoveným Evropskou unií.

Podle Applu je používání ‌iPhone‌ 12 bezpečné a vždy bylo. Po aktualizaci iOS 17.1 již modely ‌iPhone‌ 12 ve Francii nebudou zvyšovat svůj vysílací výkon, když je detekován stav mimo tělo, takže pokrytí v oblastech s nízkým signálem může v některých případech použití způsobit nižší výkon. Aktualizace iOS 17.1 přináší řadu dalších změn, včetně aplikace Apple Music, zobrazení zůstatků na bankovních účtech a kartách v aplikaci Peněženka a dalším.