Apple pracuje na nové verzi 4K Apple TV a zprávy naznačují, že by mohla být vydána již v roce 2024, dva roky po vydání aktuálního modelu. V dnešním článku se podíváme na to, co o ní zatím víme.



Design

Apple za několik let výrazně nezměnil design ‌Apple TV‌, a to se nezmění ani v roce 2024. Neočekáváme žádné změny designu a bude i nadále vypadat stejně jako aktuální model.

Nový čip

Aktuální ‌Apple TV‌ 4K má stejný čip A15 Bionic, který byl v řadě iPhone 13, a očekáváme, že nová Apple TV bude obsahovat čip řady A‌. Apple nenavrhuje čipy výhradně pro ‌Apple TV‌, takže je pravděpodobné, že model nové generace bude používat stejný čip A16 z modelů iPhone 14 Pro a iPhone 15. Existuje také možnost, že ‌Apple TV‌ 4K bude obsahovat čip A17 Pro používaný v modelech iPhone 15 Pro, protože to by dalo ‌možnost hrát hry v konzolové kvalitě. Zároveň stojí za zmínku, že čip A17 Pro může být nakonec pro Apple příliš drahý na to, aby jej zařadil do Apple TV, zejména proto, že se objevují zprávy, že by nová Apple TV měla být levnější.

Wi-Fi 6E nebo Wi-Fi 7

Pro Apple by mohlo mít smysl přinést nové, modernější protokoly Wi-Fi do ‌Apple TV‌ nové generace, ale o tom jsme neslyšeli žádné zprávy. Současné modely ‌iPhone 15 Pro‌ podporují Wi-Fi 6E a zprávy naznačují, že iPhony vydané příští rok budou podporovat Wi-Fi 7. Současné modely ‌Apple TV‌ 4K podporují Wi-Fi 6, ale podpora Wi-Fi 6E by umožnila ‌ využívat výhod rychlejšího 6GHz pásma pro rychlejší streamování a stahování obsahu.

Možnost výběru

Apple nabízí jak pouze Wi-Fi ‌Apple TV‌ 4K, tak model Wi-Fi + Ethernet, a to by mohlo pokračovat i u modelu nové generace. Nová ‌Apple TV‌ by mohla také podporovat Bluetooth 5.3. Očekává se, že ‌Apple TV‌ bude i nadále nabízet integraci Thread a podporu pro Matter, když se bude používat jako domácí centrum pro produkty chytré domácnosti.

Cena

Apple analytik Ming-Chi Kuo loni řekl, že očekává, že příští ‌Apple TV‌ bude dostupnější.

Datum vydání

Apple údajně plánuje vydat další ‌Apple TV‌ v první polovině roku 2024, což by mohlo být na jarní keynote někde kolem března nebo dubna. V minulosti Apple představil modely ‌Apple TV‌ 4K v září 2017, květnu 2021 a listopadu 2022.

Budoucí inovace Apple TV

Proslýchá se, že Apple pracuje na nějakém produktu, který by spojil funkce ‌Apple TV‌, chytrého reproduktoru a FaceTime kamery v jednom zařízení, ale je to už více než rok, co jsme o tom naposledy slyšeli.