Apple a jeho bývalá inženýrka Cher Scarlett se nerozešli zrovna za nejlepších podmínek, ale společnost jí veřejně poděkovala za to, že identifikovala chybu soukromí v aplikaci Najít.



Cher Scarlett byla jednou ze zakladatelek hnutí #AppleToo, které se snažilo upozornit na problémy s řízením ve společnosti, včetně nespravedlivých platových rozdílů mezi muži a ženami. Organizace také uvedla, že mnoho problémů vznesených zaměstnanci HR smetlo stranou. Scarlett také po odchodu ze společnosti pomáhala zaměstnancům při sdružování do odborů. V rámci vydání macOS Sonoma Apple vydal také 61 bezpečnostních oprav. Apple poskytl podrobnosti o některých z nich, zatímco jinde byla uvedena pouze aplikace nebo funkce bez dalších podrobností.

Jedním z nich byla aplikace Najít, kde nebyly uvedeny žádné podrobnosti, ale Apple poděkoval Cher Scarlett za její nalezení. Scarlett vysvětlila, že problém byl v tom, že když jste zablokovali kontakt, daná osoba s vámi mohla stále sdílet svou polohu a zobrazila se v aplikaci Najít. To by bylo dost špatné, protože někdo by toho mohl zneužít, aby se oběť cítila obtěžovaná nebo zastrašovaná, a neexistoval způsob, jak tomu zabránit, přestože jste jej zablokovali. Ale bylo to mnohem horší. Pouhé sdílení polohy by jim opět umožnilo poslat vám zprávu. Přestože je problém uveden jako opraven s macOS Sonoma, je nyní vyřešen ve všech systémech.