Zatímco Alphabet se snaží přesvědčit vládu, že Google nepotlačuje inovaci vyhledávání, Microsoft má zajímavý názor na Bing a Apple. Podle názoru Microsoftu vydělává Apple více peněz z Bingu než Microsoft.



Michail Parakhin, který v Microsoftu dohlíží na reklamy a webové služby, tento týden svědčil, že Apple má z existence Bingu větší zisk než Bing samotný. „Apple vydělává na stávajícím Bingu více peněz než Bing,“ svědčil Michail Parakhin, šéf reklamních a webových služeb Microsoftu, během antimonopolního sporu americké vlády proti Googlu ve Washingtonu. „Vždy se snažíme přesvědčit Apple, aby používal náš vyhledávač.“
Parakhin dodává, že poslední pokus Microsoftu přesvědčit Apple, aby byl Bing výchozí vyhledávač proběhl v roce 2021.

Tehdy se Apple a Microsoft setkali, aby prodiskutovali možnou spolupráci, ale zjevně z toho nakonec nic nebylo. Argumentem Microsoftu je, že Apple je schopen využít Bing jako hrozbu pro Alphabet, když obnovuje svou smlouvu se společností. Microsoft říká, že si nemůže dovolit investovat do Bingu bez ujištění, že by mohl oslovit značný počet uživatelů. Apple nastavil Bing jako výchozí pro vyhledávání obrázků prostřednictvím Siri, ale Bing nikdy nebyl výchozím vyhledávačem pro Safari. Uživatelé však mohou změnit výchozí vyhledávač.