Apple pracuje na na skládacím iPadu, který je nyní v „intenzivním vývoji“ a podle DigiTimes by mohl být představen již koncem roku 2024. Apple nyní spolupracuje s dodavateli na vývoji skládacího ‌iPadu, před výrobou naplánovanou na konec roku 2024.



Tchajwanská publikace věří, že to naznačuje, že by Apple mohl představit zařízení koncem roku 2024 nebo začátkem roku 2025. Apple pracuje na skládacích produktech již čtyři roky a během této doby neustále prováděl změny designu a před zahájením práce na skládacím iPhonu měl v plánu vydat skládací „iPad“. Apple se rozhodl zaměřit na ‌iPad‌, protože tvoří poměrně malou část tržeb společnosti, což znamená, že potenciální problémy se snáze zvládají a mají menší dopad. Společnost údajně ještě nedokončila design skládacího iPadu.

Hlavním problémem je údajně panel a panty zařízení, přičemž Apple má obavy zejména z pomačkání displeje. Společnost údajně spolupracuje se společností Samsung a LG, aby poskytly displej, který zmírní efekt mačkání pomocí mechanických konstrukčních řešení. Apple stále hledá design, který by byl cenově výhodnější a snadno sériově vyráběný, což by mohlo vyžadovat další zjednodušení a snížení počtu dílů. Očekává se, že hromadná výroba prvního skládacího zařízení Apple bude zahájena v roce 2025. ‌DigiTimes‌ věří, že skládací zařízení by mohlo zvýšit prodej ‌iPadů.