Mark Gurman z Bloombergu ve svém zpravodaji Power On říká, že Apple byl letos zaskočen náhlým nárůstem generativních nástrojů AI. Ale společnost usilovně pracuje, aby dohnala náskok ostatních konkurentů.



Apple chystá různé nové funkce AI pro iOS 18, jako jsou chytřejší návrhy odpovědí ve Zprávách, seznamy skladeb generované umělou inteligencí do Apple Music, a zkoumá, jak lze generativní umělou inteligenci využít v produktivních aplikacích Apple, jako jsou Pages a Keynote. Společnost pracuje také na nové, chytřejší verzi Siri, která by měla být připravena již příští rok. Gurman říká, že začlenění umělé inteligence do funkcí pro uživatele je v současnosti jedním z hlavních cílů společnosti Apple, protože společnost chce dohnat konkurenty, jako jsou OpenAI, Google a Microsoft. Apple se proto chystá utratit přibližně 1 miliardu dolarů ročně na výzkum AI a vývoj produktů.

Kromě nových funkcí v iOS 18 a Siri Apple také hledá způsoby, jak vylepšit práci vývojářům pomocí funkcí AI v Xcode. To by pravděpodobně zahrnovalo pokročilé dokončování kódu podobné tomu, co nabízí Github Copilot. Společnost také hledá způsoby, jak zefektivnit své interní nástroje AppleCare pomocí umělé inteligence. Gurman říká, že Apple se pravděpodobně rozhodne pro pro různé způsoby zpracování, přičemž některé funkce budou plně fungovat na zařízení a jiné se budou spoléhat na cloud.