Brzy bude možné mít dva účty WhatsApp na jednom telefonu, a to díky aktualizaci, kterou společnost nyní začala zavádět. Má to však háček – což pravděpodobně znamená, že někteří lidé budou muset nadále používat neoficiální řešení.



Na zařízení jste dříve mohli používat pouze jeden účet a pro přístup k tomuto účtu jste mohli používat pouze jedno zařízení. V květnu uživatelé konečně dostali možnost používat jeden účet WhatsApp na více telefonech. Uživatelé mohou přijímat a odesílat zprávy pomocí více zařízení. Tato funkce funguje až se čtyřmi různými zařízeními. Nyní společnost uvedla: „Dnes představujeme možnost mít přihlášené dva účty WhatsApp současně. Užitečné pro přepínání mezi účty – například mezi pracovními a osobními – nyní se již nemusíte pokaždé odhlašovat, nosit dva telefony nebo se obávat, že budete odesílat zprávy ze špatného účtu.“ Má to však háček – v telefonu budete muset mít aktivní dvě SIM karty.

K nastavení druhého účtu budete potřebovat druhé telefonní číslo a SIM kartu nebo telefon, který akceptuje více SIM nebo eSIM. Jednoduše otevřete nastavení WhatsApp, klikněte na šipku vedle svého jména a klikněte na „Přidat účet“. U každého účtu můžete ovládat soukromí a nastavení oznámení. Obvykle nějakou dobu trvá, než se nové funkce zavedou na všechna zařízení, takže se na ně v nadcházejících dnech a týdnech můžete těšit. Pokud však nechcete používat dvě SIM karty na stejném telefonu, nebudete ji moci využít.