Zdá se, že chyba ovlivňující funkci vyhledávání v aplikaci Zprávy pro některé uživatele iPhone 15 byla opravena ve druhé beta verzi iOS 17.1 vydané tento týden.



Někteří první uživatelé modelů iPhone 15 si stěžovali, že vyhledávací nástroj aplikace Zprávy zobrazuje poslední zprávy pouze po přenesení obsahu z jiného iPhonu. O problému se zmínilo několik uživatelů na fórech MacRumors a Redditu od uvedení zařízení na trh začátkem tohoto měsíce. Chyba je přítomna ve všech verzích iOS 17 až do první beta verze iOS 17.1, ale mnoho uživatelů uvedlo, že byla opravena od druhé beta verze iOS 17.1.

Po instalaci aktualizace může trvat den nebo déle, než zařízení obnoví starší zprávy. Někteří uživatelé uvedli, že k vyřešení problému je potřeba otevřít aplikaci Nastavení, klepnout na Zprávy, klepnout na Siri a hledání, vypnout všechna zobrazená nastavení, restartovat iPhone a znovu tato nastavení povolit. Očekává se, že iOS 17.1 bude vydán koncem října, takže uživatelé, kteří nemají zájem o instalaci beta verze, si možná budou muset na opravu ještě pár týdnů počkat.