Apple představil SF Symbols 5, novou verzi knihovny ikonografie, kterou poskytuje vývojářům pro použití v aplikacích. Ikony byly vytvořeny pro integraci se systémovým písmem San Francisco, které Apple používá pro svá zařízení.



Celkem existuje více než 5 000 symbolů, přičemž SF Symbols 5 přidává 700 znaků. Některé z nových symbolů v aktualizaci zahrnují tlačítka herního ovladače, počasí, další měny a automobilové indikátory. Symboly jsou dostupné v aplikacích se systémem iOS 17, iPadOS 17, macOS Sonoma, tvOS 17 a watchOS 10. Aktualizace také zavádí animace symbolů. Apple říká, že animované efekty přinášejí živé rozhraní a poskytují zpětnou vazbu uživatelům a zároveň zobrazují změny stavu a probíhající aktivity.

K dispozici jsou také vylepšené nástroje pro vývojáře, kteří chtějí vytvářet vlastní symboly, včetně knihovny tvarů, odznaků a lomítek, spolu s aktualizovanými nástroji pro poznámky. Vývojáři mohou používat symboly všude tam, kde jsou ikony rozhraní, včetně navigačních panelů, panelů nástrojů, panelů karet a kontextových nabídek. SF Symbols 5 lze stáhnout z webu pro vývojáře společnosti Apple.