Mnoho uživatelů CarPlay si stěžuje na problémy s GPS. Objevuje se rozšířená chyba, která postihuje uživatele CarPlay v různých autech, ale ne všechny. Ovlivňuje kabelové i bezdrátové CarPlay.



Chyba je jednoduchá: Při připojení přes CarPlay je GPS nespolehlivá. To se projevuje několika různými způsoby:

  • Za prvé, někdy připojení GPS zcela zamrzne a přestane se aktualizovat. Malá směrová šipka se prostě přestane aktualizovat a mapa se zasekne, kdekoli se to stane. To znamená, že se podrobné pokyny přestanou aktualizovat. Nakonec nevíte, kam jet nebo kde odbočit.
  • Zadruhé, GPS je nepřesná. Jedete po dálnici, pak se podíváte na CarPlay a uvidíte, že CarPlay si myslí, že jedete uprostřed pole. Nebo v řece. Nebo na kilometry daleko od místa, kde v tu chvíli skutečně nacházíte. Sporadicky poskakuje a pohybuje se tam a zpět. Aplikace Mapy je zmatená a začne dávat zcela náhodné pokyny v domnění, že jste se sjeli z původní trasy.
  • Za třetí, někdy se indikátor polohy GPS přepne na velký kruh. CarPlay si myslí, že jste někde uvnitř toho kruhu, ale neví přesně kde. A aplikace Mapy vám nemůže poskytnout přesné pokyny, pokud netuší, kde ve skutečnosti jste.