Podle Marka Gurmana ze společnosti Bloomberg bude nadcházející iMac obsahovat nový čip, vnitřně přepracovaný stojan a podobnou škálu barevných možností jako současný model.



Po oznámení události „Scary Fast“ naplánované na úterý, 31. října Gurman znovu zveřejnil zpravodaj Power On publikovaný v březnu na X (dříve Twitter) a zopakoval několik klíčových detailů. Hlavní změnou ‌iMacu‌ bude zřejmě jeho procesor, přičemž nový stroj bude obsahovat čip M3. Současný model má čip M1 a Gurman opakovaně řekl, že ‌iMac‌ přeskočí čip M2. Dříve poznamenal, že očekává, že to bude jeden z prvních strojů s čipem M3. Gurman se v březnu zmínil o interně přepracovaném stojanu nového iMacu a vysvětlil, že zařízení bude mít některé vnitřní komponenty přemístěny a přepracovány a výrobní proces pro připojení stojanu iMacu je odlišný. Podle jeho posledních komentářů zařízení obsahuje přepracovaný stojan.

Aktuální ‌iMac‌ je k dispozici v zelené, žluté, oranžové, růžové, fialové, modré a stříbrné barvě. V březnu Gurman uvedl, že nový ‌iMac‌ byl testován v oranžové, růžové, modré a stříbrné barvě. Gurman nyní zopakoval své tvrzení, že barevné varianty zůstanou „podobné“, což naznačuje, že ještě může dojít k určitým změnám. Jinak se očekává, že nový ‌iMac‌ bude stejný jako současný 24palcový model. Gurman dříve naznačil, že nový ‌iMac‌ vstoupil do sériové výroby někdy mezi červnem a srpnem, což naznačuje, že je nyní připraven k vydání.