Již několik let slýcháme tvrzení o skládacím iPhonu a skládacím iPadu, přičemž nejnovější zpráva uvádí, že by skládací zařízení mohlo být vydáno již v roce 2024. Dnešní zpráva také potvrzuje, že Apple vydá skládací iPad před skládacím iPhonem.



První skládací telefon s Androidem jsme viděli již v roce 2019, a samozřejmě jakmile Samsung nebo jiný konkurent Applu něco udělá, okamžitě jej následují další společnosti.
Technologie však byla vydána dříve než byla připravena k reálnému použití, což se velmi rychle ukázalo, přičemž vydání prvního modelu Galaxy Fold se ukázalo jako naprostá katastrofa. Zatímco předobjednávky proběhly dobře, trvalo pouhých 48 hodin, než byly zjištěny velké problémy, protože recenzenti zařízení testovali. Samsung původně uvedl, že odkládá vydání na květen, než zrušil předobjednávky. Společnost poté hovořila o červencovém vydání, než to také zrušila. O tři roky později byla chyba stále přítomna v Galaxy Z Fold 4.

I když předpovědi analytiků nebyly příliš stejné, zdá se, že na jednom se shodují všichni: Apple vydá skládací iPad před skládacím iPhonem. Analytik Ross Young loni řekl, že neexistují žádné známky práce na skládacím iPhonu a neočekává jeho vydání dříve než v roce 2025. Později to potvrdil Ming-Chi Kuo, který navíc navrhl, že první zařízení by mohlo být skládací iPad s podporou CCS Insight. Nová zpráva uvádí, že Apple spolupracuje s dodavateli na vývoji skládacího iPadu a výroba by mohla začít již na konci roku 2024. To naznačuje, že Apple může tento produkt oznámit koncem roku 2024 nebo začátkem roku 2025.