Společnost Apple dnes získala patent na používání Vision Pro (nebo varianty) z Apple Car (nebo jiného samořídícího vozidla) – nebo k použití pohybů vozu k simulaci zcela odlišného světa.



Společnost popisuje řadu způsobů, jak lze tuto možnost použít. Nejjednodušší je, že headset přijímá data z externích kamer a dalších senzorů a poskytuje virtuální pohled na cestu. Systém VR může zahrnovat alespoň jeden ovladač VR, který generuje virtuální obsah pro promítání cestujícím, a alespoň jeden projektorový mechanismus pro promítání nebo zobrazování virtuálních snímků do alespoň jednoho okna vozidla, aby tak cestujícím poskytoval 3D virtuální pohledy.

V obou případech mohou 3D virtuální pohledy zahrnovat pohledy na prostředí cestujícího, včetně prostředí mimo vozidlo, rozšířené o virtuální obsah (např. virtuální objekty, virtuální značky atd.), nebo alternativně mohou poskytovat pohlcující prostředí VR, které může zahrnovat vizuální podněty. Alternativně může systém použít skutečné pohyby auta k vytvoření simulované cesty v jiném městě, jiné části světa nebo dokonce zcela vymyšleném světě – ale kde to, co uživatel vidí, odpovídá pohybu vozidla. Bylo by to podobné pohybovým simulátorům, které často dostanete v zábavních parcích a podobně pro virtuální jízdy na horské dráze.