Nanoleaf představil vánoční osvětlení Nanoleaf Smart Holiday String Lights, které lze spárovat s platformami kompatibilními s Matter, jako je HomeKit. Dva 10metrové světelné řetězy obsahují 250 LED diod.



Tyto diody lze nastavit na 16 milionů barev a více odstínů bílé v rozsahu od 2700 do 6500 K. Díky voděodolnosti IP44 lze řetěz používat uvnitř i venku. Světla lze ovládat pomocí aplikace Nanoleaf, pomocí aplikace Domácnost nebo pomocí hlasových příkazů Siri. S aplikací Nanoleaf jsou k dispozici přizpůsobitelné barevné palety a světelné animace a navíc možnost synchronizace s přehrávanou hudbou. K dispozici je devět přednastavených scén, jako je Vánoční kouzlo a Praskající krb.

Vzhledem k tomu, že světla Nanoleaf podporují Matter, je k jejich použití s ‌HomeKit‌ vyžadováno domácí centrum kompatibilní s Matter, jako je HomePod mini nebo Apple TV 4K. Světla lze ovládat přes Wi-Fi, Bluetooth a Matter a navíc jsou k dispozici fyzické ovládací prvky pro případ, že zrovna nemáte poblíž zařízení, když chcete změnit barvu nebo světla vypnout. Nanoleaf Smart Holiday String Lights lze předobjednat z webu Nanoleaf. Objednávky se začnou odesílat v polovině října.