Aplikace YouTube a Spotify nebudou na Vision Pro dostupné, podle nové zprávy od společnosti Bloombergu. YouTube uvedl, že nevyvíjí aplikaci YouTube pro Vision Pro, ani neumožní spuštění aplikace YouTube pro iPad na zařízení.



Spotify také neplánuje, aby byla aplikace Spotify pro ‌iPad‌ dostupná prostřednictvím obchodu Vision Pro App Store. YouTube a Spotify budou místo toho přístupné přes Safari, podobně jako Netflix. Netflix začátkem tohoto týdne uvedl, že předplatitelé Netflixu mohou sledovat obsah na Vision Pro prostřednictvím webového prohlížeče a že nebude vyvinuta žádná speciální aplikace. Vzhledem ke spornému vztahu Applu se Spotify není překvapivé, že Spotify nemá v úmyslu vytvořit aplikaci pro Vision Pro. Mnoho společností může s Vision Pro také vyčkávat, protože zařízení je drahé a Apple neočekává, že prodá mnoho kusů. Ve srovnání s iPhonem nebo ‌iPadem‌ bude Vision Pro používat mnohem méně lidí.

Vision Pro App Store byl spuštěn na začátku tohoto týdne a kompatibilita s visionOS je uvedena na stránkách ‌App Store‌, což poskytuje určitý přehled o tom, které aplikace budou na headsetu dostupné a které ne. MacStories provedl průzkum a zjistil, že zatím není k dispozici několik populárních aplikací, jako je Instagram, Facebook, WhatsApp, Snapchat, Amazon, Google a Gmail. Zatímco aplikace pro ‌iPad‌ jsou na Vision Pro k dispozici ve výchozím nastavení, vývojáři se mohou odhlásit ze zobrazování jejich aplikací na zařízení.