Ve své tiskové zprávě představující nový sportovní řemínek Black Unity pro Apple Watch Apple potvrdil, že iOS 17.3 vyjde příští týden. Aktualizace softwaru obsahuje tři nové funkce pro iPhone, přičemž další podrobnosti jsou uvedeny níže.



Apple uvedl: „Nová tapeta Unity Bloom pro iPhone a iPad pro zamykací obrazovku bude také k dispozici příští týden a vyžaduje iPhone Xs nebo novější se systémem iOS 17.3 a iPad (6. generace a novější), iPad mini (5. generace a novější), iPad Air ( 3. generace a novější), 12,9palcový iPad Pro (2. generace a novější), 10,5palcový iPad Pro a 11palcový iPad Pro (1. generace a novější) se systémem iPadOS 17.3.“

Tyto nové funkce bude iOS 17.3 obsahovat:

Ochrana odcizených zařízení

Začátkem tohoto roku The Wall Street Journal informoval o zlodějích, kteří špehovali přístupový kód uživatele před krádeží zařízení, často na veřejných místech, jako jsou bary. Se znalostí přístupového kódu pak může zloděj změnit heslo Apple ID oběti, vypnout funkci Najít a další, aby získal plnou kontrolu nad zařízením. Zloděj může také použít přístupový kód k získání přístupu k heslům uloženým v aplikaci Klíčenka a dalším citlivým informacím. Ochrana ukradených zařízení je nadějným řešením tohoto problému. Apple říká, že tato funkce je navržena tak, aby přidala další vrstvu zabezpečení v případě, že někdo ukradne váš iPhone a také získá přístupový kód zařízení.

Když je funkce zapnutá, je pro následující akce striktně vyžadováno ověření Face ID nebo Touch ID:

  • Přístup k heslům nebo přístupovým klíčům uloženým v aplikaci Klíčenka
  • Žádost o novou Apple Card nebo zobrazení virtuálního čísla Apple Card
  • Vypnutí režimu Ztraceno
  • Vymazání veškerého obsahu a nastavení
  • Provádění určitých akcí Apple Cash a Apple Card Saving v aplikaci Peněženka
  • Nastavení nového zařízení pomocí iPhonu

U zvláště citlivých akcí, včetně změny hesla účtu Apple ID spojeného s iPhonem, funkce přidává k biometrickému ověření jednohodinové bezpečnostní zpoždění. V těchto případech se uživatel musí ověřit pomocí Face ID nebo Touch ID, počkat jednu hodinu a znovu se ověřit pomocí Face ID nebo Touch ID. Apple však říká, že nedochází k žádné prodlevě, když je iPhone na známých místech, jako je doma nebo v práci.

Akce, které vyžadují ověření Face ID nebo Touch ID a mají jednohodinovou bezpečnostní prodlevu, když je funkce zapnutá:

  • Změna hesla vašeho Apple ID
  • Aktualizace vybraných nastavení zabezpečení Apple ID, včetně přidání nebo odebrání důvěryhodného zařízení, důvěryhodného telefonního čísla, klíče pro obnovení nebo kontaktu pro obnovení
  • Změna přístupového kódu pro iPhone
  • Přidání nebo odebrání Face ID nebo Touch ID
  • Vypnutí funkce Najít
  • Vypnutí ochrany proti krádeži zařízení

Ochrana ukradeného zařízení je volitelná funkce, kterou najdete v aplikaci Nastavení v části Face ID & Kód a je k dispozici pro všechny iPhony, které jsou kompatibilní s iOS 17.3.

Společné seznamy skladeb v Apple Music

Nová funkce pro předplatitele Apple Music umožňuje více lidem přidávat, měnit pořadí a odebírat skladby ve sdíleném playlistu. Uživatelé mohou zanechat animované reakce emoji vedle skladeb v seznamu. Původně se očekávalo, že tato funkce bude spuštěna s iOS 17.2, ale ke konci období testování byla z této aktualizace odstraněna. Tato funkce byla znovu přidána v iOS 17.3 a webové stránky společnosti Apple potvrdily, že se vrátí v roce 2024.

Tapeta na plochu Unity Bloom

iOS 17.3 a iPadOS 17.3 obsahují novou tapetu Unity Bloom pro iPhone a iPad na podporu černošské komunity. Tapeta obsahuje obrys květin, které se vyplní barvou, když je displej aktivní. K dispozici je také nový sportovní řemínek Black Unity pro Apple Watch a doprovodný ciferník Black Unity dostupný s watchOS 10.3, který bude také vydán příští týden.