Apple dnes po zahájení předobjednávek ve Spojených státech konečně sdílel další technické specifikace pro svůj headset Vision Pro. Apple potvrdil, že čip M2 ve Vision Pro je k dispozici s 8jádrovým CPU a 10jádrovým GPU spolu s 16GB unifikovanou pamětí.



Jak již bylo dříve oznámeno, Vision Pro je také vybaven zcela novým čipem R1, který zpracovává vstup z 12 kamer, pěti senzorů a šesti mikrofonů, aby zajistil, že obsah se bude zobrazovat přímo před očima uživatele. Technické specifikace společnosti Apple uvádějí, že čip R1 má šířku pásma paměti 256 GB/s. Vision Pro je k dispozici s úložným prostorem 256 GB, 512 GB a 1 TB. Duální micro-OLED displeje Vision Pro poskytují více než 23 milionů pixelů s 92% pokrytím barevného prostoru DCI-P3. Podporované obnovovací frekvence zahrnují 90 Hz, 96 Hz a 100 Hz s možností přehrávání videa 24 fps a 30 fps. Vision Pro je vybaven dvěma hlavními kamerami, šesti sledovacími kamerami, čtyřmi kamerami sledujícími oči, TrueDepth kamerou, skenerem LiDAR, čtyřmi inerciálními měřicími jednotkami, snímačem blikání a snímačem okolního světla.

K dispozici je také pole šesti mikrofonů se směrovým tvarováním paprsku. Vision Pro váží 600 až 650 gramů, v závislosti na konfiguraci Light Seal a pásku. Externí baterie váží 353 gramů. Vision Pro se ovládá rukama, očima nebo hlasem a nabízí různé možnosti zpřístupnění. Optic ID poskytuje biometrické ověřování založené na duhovce. Obsahuje podporu AirPlay v rozlišení až 1080p, což vám umožní zrcadlit zobrazení Vision Pro do jakéhokoli zařízení s podporou AirPlay, včetně iPhonu, iPadu, Macu, většiny modelů Apple TV a chytrých televizorů s podporou AirPlay. Jak již bylo dříve známo, Vision Pro nabízí celkově až dvě hodiny výdrže baterie a až 2,5 hodiny přehrávání videa. Mezi další specifikace a funkce patří Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, podpora HDR10, prostorový zvuk s dynamickým sledováním hlavy a další.