Apple údajně snížil objednávky komponentů pro své nadcházející modely iPadu Pro s OLED displejem, což naznačuje, že společnost nyní očekává nižší poptávku, než dříve.



Podle zprávy Aju Korea Daily, kterou cituje Trendforce, Apple snížil objednávky OLED displejů určených pro iPad Pro nové generace o 20 až 30 %. Původní objednávka byla rozdělena mezi LG Display se šesti miliony kusů a Samsung se čtyřmi miliony kusů. Očekává se, že snížení zasáhne konkrétně objednávku LG a sníží se na tři nebo čtyři miliony kusů, zatímco objednávka Samsungu zůstává nezměněna. To také naznačuje, že je to především 13palcový ‌iPad Pro‌, který je ovlivněn očekáváním snížení prodejů, protože Samsung dodává panely výhradně pro 11,1palcový model.

Zmenšení objednávky naznačuje, že Apple nyní plánuje prodat méně nových modelů ‌iPad Pro‌, než původně očekával. Některé zprávy naznačovaly, že technologie OLED displejů výrazně zdraží modely ‌‌iPadu Pro‌. To může být jedním z důvodů, proč Apple očekává nižší prodeje. Nejnovější zprávy naznačují, že nové modely ‌iPadu Pro‌ budou uvedeny na trh v březnu nebo dubnu a nabídnou větší obrazovky, čip M3, nabíjení MagSafe a podporu přepracovaného příslušenství Magic Keyboard.