Apple Vision Pro by neměl být používán při nošení tvrdých kontaktních čoček, uvádí Apple. Podle nového propojeného dokumentu podpory může nošení tvrdých kontaktních čoček ovlivnit vaši zkušenost s ‌Apple Vision Pro‌.



Apple dále navrhuje, že ti, kteří používají takové kontaktní čočky, když nemají brýle, mohou místo toho používat čočky ZEISS. Uživatelům, kteří podstoupili operaci očí, Apple doporučuje, aby konzultovali stav s lékařem‌. Apple také říká, že ‌Apple Vision Pro‌ funguje dobře s většinou měkkých kontaktních čoček, ale kosmetické kontaktní čočky nejsou kompatibilní s headsetem a měly by být před použitím zařízení odstraněny.

Apple také nabízí následující rady pro lidi s diagnostikovaným zrakovým postižením:

  • Některé zdravotní stavy, jako například pokles očního víčka nebo nekontrolované pohyby očí (včetně nystagmu), mohou pro Apple Vision Pro ztížit správnou detekci vašich očí. To může ovlivnit vizuální zážitek.
  • Apple říká, že pro kompenzaci čehokoli z výše uvedeného mohou uživatelé přizpůsobit ‌Apple Vision Pro‌ tak, aby vyhovoval jejich potřebám pomocí funkcí zpřístupnění na headsetu. Namísto očí mohou uživatelé k navigaci používat zápěstí, hlavu, ukazováček nebo hlas.