Společnost Ugreen, známá svými doplňky a příslušenstvím, oznámila nové partnerství se společností Intel, aby koncem tohoto roku vydala novou generaci síťových úložných zařízení NASync.



Zařízení NASync, navržená pro domácí nebo firemní uživatele, využívají řídicí čipy Intel Core i5 k napájení inteligentního centra správy dat řízené umělou inteligencí, kde uživatelé mohou ukládat data a přistupovat k nim lokálně i vzdáleně prostřednictvím chytrých telefonů, notebooků, tabletů a televizorů. Aplikace usnadňuje bezdrátový přístup k datům a zahrnuje také rozpoznávání fotografií pro vyhledávání obrázků podle textu. Řada NASync se dodává ve 2šachtových a 4šachtových modelech pro domácí použití a 6šachtových a 8šachtových modelech pro podnikání, které nabízejí až 184 TB úložné kapacity a až 32 GB paměti DDR5.

Kromě podpory pro disky SATA obsahují všechna zařízení NASync v této řadě alespoň dva sloty pro disky M.2 SSD pro instalaci disků SSD, které lze použít pro další úložiště nebo jako prostor pro rychlou mezipaměť pro urychlení čtení / výkonu. Každý NAS je vybaven dvěma porty Thunderbolt 4, slotem SD, porty USB-A a porty Type-C a HDMI pro výstup až 8K, což umožňuje připojení NASync k různým úložným zařízením, jako jsou SD karty, mobilní pevné disky, USB flash disky pro zálohování a synchronizaci dat. Kromě toho je řada NASync vybavena také rozšiřujícím slotem PCIe 4.0 X4 a dvěma 10GB ethernetovými porty.