Startup AI Rabbit dnes oznámil Rabbit r1, mobilní zařízení, které je navrženo tak, aby zjednodušilo používání smartphonu. Na r1 běží Rabbit OS, operační systém poháněný Large Action Model (LAM).



Large Action Model je schopen naučit se, jak lidé používají počítače, nebo konkrétněji, jak uživatelé využívají aplikace. Rabbit říká, že r1 dokáže porozumět komplexním uživatelským záměrům, obsluhovat uživatelská rozhraní a provádět akce jménem uživatele. Operační systém byl vyškolen na datech od lidí pracujících s aplikacemi, což umožnilo r1 provádět úkoly, jako je objednávání pizzy, rezervace taxislužeb, přehrávání hudby, komunikace s lidmi a další prostřednictvím hlasových příkazů. Rabbit r1 lze ovládat pomocí tlačítka push-to-talk na straně a rozumí požadavkům přirozeného jazyka. Na r1 nejsou žádné aplikace a úkoly se provádějí přes internet.

R1 má 2,88palcový dotykový displej, fotoaparát pro pořizování fotografií a videí a videohovory, rolovací kolečko pro navigační účely a port USB-C pro nabíjení. Baterie má kapacitu 1 000 mAh a výdrž baterie závisí na používání. I když s Rabbit r1 není spojeno žádné předplatné, potřebuje SIM kartu pro mobilní data. Uživatelé mohou naučit r1 provádět úkoly, včetně vícestupňových úkolů, jako je rezervace hotelu, doporučení restaurací a hledání aktivit. Jakmile se r1 naučí úkol, může akci opakovat nezávisle. Údajně může dokonce komunikovat s aplikacemi, jako je Photoshop, a provádět v softwaru vícekrokové akce. Rabbit r1 lze předobjednat na webu Rabbit. Očekává se, že bude zákazníkům odeslán v březnu nebo dubnu 2024.