Fanouškům BlackBerry, kterým chybí fyzická klávesnice na chytrých telefonech, možná bude zajímat Clicks, společnost, která vydala pouzdro s klávesnicí, které je určeno pro iPhone 14 Pro a iPhone 15 Pro.



Clicks předvedl své příslušenství před CES a klávesnice pro iPhone 14 Pro bude připravena k odeslání v únoru. Verze pro iPhone 15 Pro bude k dispozici v polovině března a verze pro iPhone 15 Pro Max bude uvedena na trh na jaře. Klávesnice Clicks Creator Keyboard je k dispozici v barvách „BumbleBee“ žluté a „London Sky“ šedé a přidává malou fyzickou klávesnici do spodní části iPhonu. Clicks říká, že design pouzdra je navrženo tak, aby vypadalo přirozeně‌, a klávesy byly navrženy pro rychlé a přesné psaní.

Standardní QWERTY klávesnice obsahuje klávesy pro aktivaci diktování, přístup k emoji a aktivaci zkratek, jako je návrat na domovskou obrazovku a posouvání. V noci lze zapnout podsvícení. ‌iPhone‌ se ke klávesnici připojuje přes Lightning (‌iPhone 14‌ Pro) nebo USB-C (‌iPhone 15 Pro‌) a je podporováno průchozí nabíjení. Pouzdro také podporuje bezdrátové nabíjení, i když nemá MagSafe. Clicks říká, že klávesnici lze snadno nasadit a sundat a při používání slouží jako hardwarová klávesnice, takže softwarovou klávesnici na displeji neuvidíte. Klávesnici lze předobjednat z webové stránky společnosti Clicks.