DJ Novotney, jeden z předních architektů hardwarového inženýrství, odchází ze společnosti Apple do Rivian Automotive, informovala o víkendu agentura Bloomberg v nové zprávě.



Novotney pracoval ve společnosti Apple 25 let a měl velký vliv na vývoj iPodu a iPhonu v několika generacích. Pomohl také vést vývoj iPadu a vydat Apple Watch. Novotney se také podílel na „Projektu Titan“, pozastaveném pokusu společnosti vyvinout autonomní elektrické vozidlo. Naposledy byl vedoucím pracovníkem odpovědným za vývoj budoucích domácích zařízení se zvláštním zaměřením na robotiku a umělou inteligenci. Novotney se stane senior viceprezidentem ve společnosti Rivian, která vyrábí elektrická SUV a pickupy. Novotney podle zprávy informoval kolegy o svém odchodu v pátek.

„Skvělé produkty jsou to, co umíme nejlépe, a měl jsem na této cestě velké štěstí, že jsem mohl být součástí tolika úžasných týmů, které vyvíjely vše od iPodu, iPhonu, iPadu, hodinek a mnoha dalších,“ napsal Novotney ve zprávě kolegům. „Apple byl můj život, ale teď je čas, abych se posunul dál a pomohl uvést do života novou sadu produktů.“ V posledních letech společnost opouští nebo opustilo několik hlavních manažerů. Mezi významné osobnosti patří Tang Tan, viceprezident Apple pro produktový design, který se příští měsíc připojí k designové firmě LoveFrom Jonyho Ivea, a lídr v oblasti hardwarových technologií Steve Hotelling, který Apple opustil v loňském roce.