Internetový obchod společnosti Apple v USA je mimo provoz před předobjednávkami Vision Pro, jejichž otevření je naplánováno na 5:00 hodin tichomořského času, před oficiálním vydáním zařízení v pátek 2. února.



Apple Vision Pro je prvním produktem společnosti smíšené reality neboli „prostorových počítačů“, jak to Apple rád nazývá. Zařízení bylo vyvíjeno více než deset let a obsahuje řadu sofistikovaných technologií, které mu umožňují zobrazovat obsah rozšířené reality překrývající se s okolním světem a zcela virtuální obsah pro pohlcující zábavu a herní zážitky. Vision Pro obsahuje dva mikro-OLED displeje, které dodávají rozlišení přes 4K, a externí displej s názvem EyeSight, který promítá obraz vašich očí, takže lidé mohou poznat, zda headset používáte v pohlcujícím režimu nebo vidíte, co se kolem vás děje. Pro nositele brýlí jsou k dispozici kontaktní čočky Zeiss na předpis, které lze magneticky připevnit k čočkám headsetu.

Zařízení obsahuje řadu senzorů a kamer pro sledování gest rukou a mapování vnějšího prostředí a na obou stranách headsetu jsou reproduktory. Vision Pro je poháněn procesorem M2 a samostatným procesorem R1 určeným pro zpracování informací přicházejících z těchto senzorů. Dodává se také s 16 GB RAM a nejméně 256 GB vnitřního úložiště. Objednávky jsou prozatím omezeny na USA, ale Apple pravděpodobně vydá headset Vision Pro mimo USA před červnovou WWDC 2024, přičemž Kanada a Velká Británie budou první dvě další země, ve kterých bude headset dostupný.