Jak Apple začíná prodávat modely Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2 bez aktivovaného senzoru kyslíku v krvi, generální ředitel Masimo Joe Kiani potvrdil Bloombergu, že s Apple neproběhl žádný rozhovor o možném urovnání.



Kiani podle svých slov s nikým z Applu osobně nemluvil. Řekl, že došlo k soudnímu zprostředkování, o kterém nemůže diskutovat, a že v budoucnu pravděpodobně dojde k dalším schůzkám, ale nevěří, že tato setkání poslouží jako kroky k urovnání právního sporu s Apple. Ještě v prosinci Kiani řekl, že Masimo bude otevřený urovnání s Apple a pomůže společnosti vylepšit jejich produkt, ale řekl, že bude chtít omluvu a „upřímný dialog“ jako součást jakékoli diskuse o urovnání. „Apple vydává to, co nabízí spotřebitelům, za spolehlivý lékařský pulzní oxymetr, i když tomu tak není,“ řekl Kiani. „Opravdu z celého srdce cítím, že spotřebitelům je bez něj lépe.“ Senzor kyslíku v krvi společnosti Apple nemá povolení FDA, ale hodinky Masimo W1 ano.

Přístroj Masimo nabízí nepřetržité monitorování saturace kyslíkem a tepové frekvence v reálném čase a lze jej použít jako lékařské zařízení v nemocnicích, na klinikách i doma. Kiani říká, že pulzní oxymetrie není užitečná, pokud nejde o nepřetržité monitorování. Americká komise pro mezinárodní obchod v říjnu rozhodla, že Apple porušil patenty Masimo se senzorem krevního kyslíku Apple Watch, a v prosinci nařídila zákaz dovozu. Apple byl nucen na krátkou dobu ukončit prodej Apple Watch, ale prodej se obnovil, zatímco odvolací soud pro federální okruh zvažoval, zda během odvolacího procesu zachovat zákaz dovozu či nikoli. Soud včera rozhodl, že zákaz dovozu nebude pozastaven, a ode dneška nesmí Apple ve Spojených státech prodávat modely ‌Apple Watch Series 9‌ nebo Apple Watch Ultra 2 s funkčním senzorem kyslíku v krvi.