Podle analytika Ming-Chi Kuo bude řada iPhone 17 obsahovat přední kameru s rozlišením 24 megapixelů. Informace byla sdílena v novém příspěvku na Medium. Řada iPhone 14 a 15 jsou vybaveny 12megapixelovým předním fotoaparátem s pěti čočkami.



Očekává se, že řada iPhone 16 bude obsahovat stejný hardware. S řadou ‌iPhone‌ 17 Apple zjevně posílí hardware o 24megapixelový fotoaparát se šestičlenným objektivem. Kuo říká, že upgrade výrazně zlepší kvalitu obrazu přední kamery.

  • iPhone 6S: 5megapixelový přední fotoaparát s clonou ƒ/2,2 a 4P objektivem
  • iPhone 7, iPhone X a iPhone XS: 7megapixelový přední fotoaparát s clonou ƒ/2,2 a objektivem 4P
  • Řada iPhone 11, iPhone 12 a iPhone 13: 12megapixelový přední fotoaparát s clonou ƒ/2,2 a objektivem 5P
  • Řada iPhone 14, iPhone 15 a iPhone 16: 12megapixelový přední fotoaparát s clonou ƒ/1,9, automatickým ostřením a objektivem 5P
  • Řada iPhone 17: 24megapixelový přední fotoaparát s automatickým ostřením a 6P objektivem

Zvýšené rozlišení na 24 megapixelů je zajímavé, protože by umožnilo větší detaily a jasnost snímků. S vyšším rozlišením si fotografie mohou zachovat svou kvalitu i při oříznutí nebo přiblížení, což poskytuje větší flexibilitu při následném zpracování. Větší počet pixelů navíc dokáže zachytit jemnější detaily, díky čemuž jsou snímky ostřejší a živější. Upgrade na šestičlenný objektiv by také mírně zvýšil kvalitu obrazu.