Shazam, platforma pro objevování a identifikaci hudby, dnes sdílela seznam skladeb Shazam Predictions 2024 dostupný na Apple Music. Seznam obsahuje skladby od více než 50 interpretů, pro které rok 2024 může být „průlomový rok“.



Playlist vychází každoročně a seznam pro rok 2024 zahrnuje vše od francouzského popu po současný gospel s obsahem od tvůrců z 21 zemí. „Už jste někdy vyhledali skladbu a objevili velkou hvězdu – někoho, koho jste objevili měsíce nebo roky předtím, než se stal známým? Každý den dostává aplikace miliony žádostí od uživatelů z celého světa, kteří se zajímají o interpreta, který stojí za skladbou. Tyto shazamy pocházejí ze všech videí přes TikTok, reklam na auta, kaváren, zaslechnutí něčeho venku – což z nich dělá mocný nástroj pro předpovídání zítřejších hitů.“

„Tento seznam skladeb obsahuje 50 začínajících umělců, kteří jsou na základě dat našimi redaktory připraveni zažít průlomový rok.“ Shazam vyzdvihl pět umělců, které je třeba sledovat, včetně nigerijského zpěváka a skladatele Bloody Civilian, hip-hopového dua Flyana Boss, jihoafrické zpěvačky Kenya Grace, indie rockové kapely The Last Dinner Party a K-popové skupiny RIIZE. Celý playlist si můžete poslechnout na Apple Music.