Jak už možná víte, Photomator je editor obrázků od stejných vývojářů jako populární ilustrační aplikace Pixelmator. Po prosincové aktualizaci, která do aplikace přidala nástroj pro vodoznaky, nyní nová verze přidává zcela nový průzkumník souborů s podporou nedestruktivních úprav a dalšími funkcemi.



Jak je podrobně popsáno v příspěvku na blogu, Photomator 3.3 přináší nový průzkumník souborů postavený na nativních technologiích macOS. To umožňuje podporu věcí, jako je rychlý import složek a fotografií, nativní nabídka sdílení a vyhledávání. Je také kompatibilní s Apple File System (APFS), takže nekatalogizuje ani neduplikuje vaše obrázky, čímž šetří úložný prostor. Ale to není vše. S novým průzkumníkem souborů má nyní Photomator přístup k médiím ze složek na externích discích a dokonce i ke cloudovým službám, jako jsou Dropbox, Box, Google Drive a Microsoft OneDrive. A když uživatel znovu připojí externí disk, všechny úpravy tam budou.

Jednou z nejzajímavějších nových funkcí je však možnost ukládání úprav, která uživatelům umožňuje uložit úpravy spolu s původním souborem, aniž by museli upravovat samotný soubor nebo exportovat nový obrázek. To je mimořádně užitečné při práci s externím diskem, cloudovými službami nebo omezeným úložným prostorem, protože Photomator uloží pouze malý soubor s vašimi úpravami, dokud nebudete připraveni exportovat konečný obrázek. Aktualizace také zlepšuje kompatibilitu mezi verzemi aplikace pro macOS a iOS. Nyní můžete snadno prohlížet úpravy na všech svých zařízeních jejich synchronizací přes iCloud Drive.