Podle tchajwanské výzkumné firmy TrendForce bude iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max obsahovat čtyřhranný fotoaparát s až 5x optickým zoomem, který je u aktuální řady dostupný pouze na iPhone 15 Pro Max.



Toto je zpráva, kterou jsme již dříve slyšeli z jiných zdrojů, včetně analytika Ming-Chi Kuo. TrendForce dnes stručně zmínil tyto informace v tiskové zprávě zaměřené na fotoaparáty smartphonů: „Po úspěšném uvedení iPhonu 15 Pro Max s jeho exkluzivním teleobjektivem se zoomem se očekává, že průmysl zaznamená nárůst používání periskopických modulů čoček. Apple plánuje přinést tento pokročilý hardware na iPhone 16 Pro, čímž jej zpřístupní více uživatelům.“

V iPhonu 15 Pro Max má čtyřhranný kamerový systém „složený“ design, který umožňuje, aby se vešel dovnitř smartphonu, což umožňuje až 5x optický zoom a až 25x digitální zoom. Pro srovnání, menší iPhone 15 Pro zůstává omezen na až 3x optický zoom. Mluvilo se o tom, že iPhone 16 Pro bude mít větší 6,3palcový displej ve srovnání s 6,1palcovým iPhone 15 Pro. Tato změna by zvýšila celkovou velikost zařízení, což by mohlo poskytnout další vnitřní prostor pro čtyřhranný fotoaparát. Očekává se, že Apple představí řadu iPhone 16 v září.