Clear je aplikace, která vám pomůže mít přehled o vašich seznamech úkolů, která byla poprvé vydána v roce 2012, a i když od té doby obdržela několik aktualizací, zůstala mezi uživateli oblíbená díky svému snadno použitelnému designu a jednoduchému rozhraní.



Nyní je k dispozici nová verze aplikace Clear 2. Clear 2 má stejný design a funkce jako původní aplikace, ale obsahuje nová gesta pro plynulejší vytváření seznamů, nová barevná témata, design od okraje k okraji, aktualizované fonty, balíčky nabídek, zvuková témata, možnosti ikon a další. Vytváření a správa seznamů se nezměnila. Klepnutím kamkoli přidáte položku do seznamu a přejetím prstem ji buď zaškrtnete, nebo odstraníte. Klepnutím ve spodní části aplikace přejdete na přehled seznamu a druhé klepnutí dole vede k možnostem přizpůsobení, odměnám a archivu dokončených položek.

Uživatelé mohou mít neomezený počet seznamů a položek. Položky v seznamu lze přetahovat mezi seznamy a přejetím a podržením doleva lze přidat čas a datum. Snímek obrazovky seznamu vyvolá sdílený list, takže můžete sdílet textovou nebo obrázkovou verzi obsahu s přítelem. Stejně jako u původní verze Clear, používání aplikace odemyká sběratelské předměty, jako jsou jedinečné barvy pro seznamy, a pouhé používání aplikace poskytne uživatelům nová témata a fonty, ze kterých si mohou vybrat. Nechybí ani haptika a zvuky při odškrtávání položek, přidávání nových položek do seznamu a používání dalších funkcí aplikace. Clear 2 lze zdarma stáhnout z App Store a ti, kteří mají stávající verzi Clear, získají aktualizaci, aniž by museli aplikaci znovu stahovat.