Pokud máte Apple Vision Pro, nepochybně budete dostávat žádosti od přátel a rodinných příslušníků, kteří si jej budou chtít vyzkoušet. Vision Pro je primárně navržen pro jednoho uživatele, ale Apple počítal s půjčováním s vestavěným režimem hosta.



Apple varuje, že hosté nemusí být schopni dosáhnout optimálního přizpůsobení. Vaši přátelé si mohou vyzkoušet Vision Pro díky režimu hosta. Apple říká, že pro omezení přístupu k aplikacím by měl být nastaven přístupový kód. Aplikace, které nechcete, aby host používal, by měly být uzavřeny a aplikace, které chcete předvést, by měly být otevřeny.

Jak zahájit režim hosta na Apple Vision Pro

  • Otevřete Ovládací centrum pohledem nahoru.
  • Klepnutím na tlačítko Ovládací centrum otevřete další možnosti.
  • Klepněte na tlačítko Host.
  • Klepněte na Povolené aplikace v okně Uživatel – host. Vyberte možnost Otevřít pouze aplikace pro omezení přístupu nebo Všechny aplikace a data pro neomezený přístup.
  • Klepněte na tlačítko Zpět a poté klepněte na Start. Obdržíte upozornění, že máte pět minut na to, abyste předali headset hostu. Pokud jej do pěti minut nepředáte, režim se vypne a Vision Pro se uzamkne.
  • Apple říká, že pokud v Ovládacím centru klepnete na Zobrazit zrcadlení, uvidíte, co host vidí na Vision Pro na jednom z vašich dalších zařízení Apple.

 

Budete muset hosta provést pomocí Vision Pro a možná bude muset stisknout a podržet korunku, dokud se displeje nezarovnají a neobjeví se zelená značka zaškrtnutí. Následovat bude nastavení ruky a oka, aby Vision Pro správně reagoval.

Jak ukončit režim hosta

Chcete-li ukončit režim hosta, musí host jednoduše sundat Vision Pro. Až budete svůj Vision Pro příště používat, vrátí se k vašemu osobnímu nastavení rukou a očí.

Možnosti režimu hosta

Během relace má host přístup ke všem aplikacím a datům nebo pouze k aplikacím, které jste povolili. Jakákoli otevřená aplikace bude mít plný přístup, takže pokud otevřete Fotky, uvidí vaše obrázky nebo v Apple Music mohou poslouchat váš obsah. Hosté nebudou mít přístup k vašemu Apple ID, Personě nebo Peněžence a Apple Pay.