V rámci antimonopolní legislativy Evropské unie Digital Markets Act (DMA) bude muset Apple otevřít iOS pro alternativní obchody s aplikacemi – a společnost vydala iOS 17.4 s podporou toho, co nazývá App Marketplaces.



Ale není překvapením, že Apple chce, aby lidé věděli, že App Store je stále nejlepším místem pro stahování aplikací pro iPhone, a to je přesně to, co říká svým uživatelům. S druhou beta verzí iOS 17.4, která byla pro vývojáře vydána v úterý, společnost vydala nové upozornění pro uživatele iPhone, když po instalaci aktualizace poprvé otevřou App Store. Upozornění vítá uživatele v App Store a říká, že je to bezpečné a důvěryhodné místo pro stahování aplikací a her.

„Vítejte v App Store. Bezpečné a důvěryhodné místo pro objevování úžasných aplikací a her, prozkoumávání aktuálních událostí v aplikaci a procházení každodenních příběhů a doporučení našich redaktorů,“ stojí ve zprávě. Zdá se, že zpráva je reakcí na změny přicházející do iOS pro uživatele v EU, protože společnost byla nucena umožnit ostatním vývojářům vytvářet si vlastní obchody s aplikacemi. Mnoho vedoucích pracovníků společnosti Apple, jako je Phil Schiller, s tímto nesouhlasí a tvrdí, že to přinese uživatelům nová rizika. DMA vstoupí v platnost 7. března, což znamená, že Apple musí do té doby vydat iOS 17.4 pro veřejnost.