Aplikace Apple Music, Apple TV a Apple Devices, které Apple testoval pro počítače s Windows, byly oficiálně vydány, čímž skončilo dlouhé období testování a na některých počítačích byla ukončena aplikace iTunes.



Aplikace ‌Apple Music‌, ‌Apple TV‌ a Apple Devices jsou součástí snahy zrcadlit, jak tyto aplikace fungují na Macech. V systému Windows 10 a novějším si mohou zákazníci stáhnout tři samostatné aplikace pro správu zařízení a přístup k obsahu ‌Apple Music‌ a ‌Apple TV‌. Společnost Microsoft poprvé oznámila, že ‌Apple Music‌ a ‌Apple TV‌ budou k dispozici v Microsoft Store již v říjnu 2022, takže na rozdělení iTunes se pracuje již více než rok. Samostatné aplikace Apple Music, Apple Devices a Apple TV byly spuštěny ve zkušební verzi v lednu 2023 a Apple od té doby vydává pravidelné aktualizace. K dnešnímu dni byl ze všech aplikací pro Windows odstraněn štítek „Náhled“.

Aplikace ‌Apple Music‌ poskytuje uživatelům Windows způsob, jak poslouchat a spravovat hudbu z knihovny iTunes, včetně nákupů v iTunes Store, zatímco aplikace ‌Apple TV‌ umožňuje uživatelům sledovat filmy a televizní pořady z iTunes. Obě aplikace také umožňují přístup ke streamovacím službám Apple Music‌ a Apple TV+. Aplikace Apple Devices je navržena tak, aby majitelům počítačů umožňovala aktualizovat, zálohovat a obnovovat a spravovat své iPhony a iPady a synchronizovat obsah ze svých počítačů. Používání samostatných aplikací vyžaduje Windows 10 nebo novější a pro přechod z iTunes je nutné nainstalovat všechny tři aplikace.