Apple se dohodl s Rivos, společností, kterou v roce 2022 zažaloval za krádež obchodních tajemství, uvádí Bloomberg. Rivos musí odstranit jakékoli důvěrné informace společnosti Apple.



Společnost Rivos najala od Applu více než 40 zaměstnanců, včetně několika bývalých vysoce postavených inženýrů, což vedlo Apple k podání žaloby v květnu 2022. Apple obvinil Rivos z krádeže zaměstnanců a krádeže obchodních tajemství týkající se čipů. Rivos navrhuje čipy SoC, které by konkurovaly čipům Apple řady A a M. Podle Applu si nejméně dva inženýři, které Rivos zaměstnal během posledních několika dní v Applu vzali gigabajty citlivých informací a návrhových souborů.

Zaměstnanci používali USB disky a AirDrop k přenosu citlivého materiálu Apple do svých osobních zařízení a údajně kradli prezentace nevydaných čipů. Apple požadoval náhradu za ztrátu způsobenou zpronevěrou obchodního tajemství a bezdůvodným obohacením Rivos. Apple chtěl od společnosti Rivos přiměřenou sazbu licenčních poplatků na budoucí produkty a požádal o soudní vyrovnání. Rivos a Apple mají za cíl dokončit vyrovnání do 15. března a pracují na procesu nápravy.