Vision Pro byl spuštěn s vlastním vyhrazeným App Store a minulý pátek bylo k dispozici ke stažení více než 600 aplikací. V dnešním článku se podíváme na 10 nejlepších aplikací pro Vision Pro, a to jak pro každodenní použití, tak pro předvedení schopností headsetu.



  • Spatial Cam (zdarma) – S aplikací Spatial Cam můžete sledovat přenos kamery z iPhonu na vašem Vision Pro. Aplikace vám umožní připojit se k vašemu ‌iPhonu‌ a poté můžete sledovat zdroj z dálky, což je ideální pro sledování dětí a domácích mazlíčků. Použití tohoto okna jako okna v pracovním prostoru je užitečné, když se plně ponoříte do prostředí Vision Pro.
  • Juno for YouTube – Pro Vision Pro neexistuje žádná oficiální aplikace YouTube, takže Juno od vývojáře Christiana Seliga je dobrou alternativou. Nabízí lepší rozhraní než webové rozhraní Safari a poskytuje ovládací prvky rychlého přístupu pro vytvoření domácího kina. Juno však není bez chyb a neodstraňuje reklamy na YouTube.
  • Crouton (zdarma, nákupy v aplikaci) – Crouton je aplikace pro správu receptů, která vám umožňuje ukládat recepty z webových stránek, knih receptů a dalších a ukládat je v rozhraní se snadným procházením. Můžete získat podrobné pokyny pro vaření, které můžete při nošení Vision Pro dodržovat, a přidat časovače. Aplikace říká, že nemáte vařit, když máte na sobě Vision Pro, ale pokud chcete porušit pravidla, existuje spousta užitečných nástrojů pro vaření.
  • Blackbox – Blackbox je logická hra, ve které manipulujete s bublinami a dalšími předměty, abyste prozkoumali různé vizuální prvky a zvuky na Vision Pro. Je to jeden z nejunikátnějších zážitků na headsetu. Hra je v aktivním vývoji a postupem času budou přibývat nové hádanky.
  • Spatial Symphony – Spatial Symphony vám poskytuje způsob, jak vizuálně interagovat s hudbou a vytvářet ji. Zvuky můžete tvarovat pohybem rukou a upravovat tak výšku, hlasitost a další.
  • NowPlaying (zdarma, nákupy v aplikaci) – NowPlaying můžete propojit s Apple Music a získat více pohlcující vizuální zážitek z poslechu. Aplikace poskytuje obaly alb, texty a podrobnosti o tom, co posloucháte, a zobrazuje skladby, takže můžete svou hudbu během přehrávání sledovat.
  • SynthRiders (Apple Arcade) – SynthRiders je rytmická hra, kde myšlenkou je sladit barvu na vašich rukou s míčky, které na vás jdou, a udržet krok s rytmem. Je to podobné jako Beat Saber a další podobné hry.
  • FloatNotes (zdarma) – FloatNotes je bezplatná aplikace, která vám umožní umístit malé lepicí poznámky kamkoli do vašeho pracovního prostoru.
  • Shortcut Buttons – Pomocí této aplikace můžete vytvořit zkratky, které lze umístit kamkoli a spustit klepnutím.
  • PGA Tour Vision – Golfoví fanoušci mohou vidět model vybraných jamek na PGA Tour, přičemž modely lze otáčet a prozkoumávat je do hloubky. K dispozici je také výsledková tabulka, videa ke sledování, sledování záběrů a další.