Apple se umístil na prvním místě žebříčku „Nejobdivovanější společnost světa“ a to již 17. rok v řadě. Společnost Microsoft se umístila na druhém místě a Amazon na třetím. Všechny tři společnosti se umístily na prvních třech místech už pátý rok po sobě.



Zejména Nvidia, jejíž čipy GPU pohánějí servery pro generativní umělou inteligenci po celém světě, vylétla na své historicky nejvyšší místo – 10. Fortune řadí společnosti podle souboru „klíčových atributů reputace“, jako jsou inovace, kvalita managementu, společenská odpovědnost, využívání podnikových aktiv, finanční zdraví, kvalita produktů a služeb a globální konkurenceschopnost. Apple byl na prvním místě ve všech kategoriích. Stejně jako v minulosti spolupracovala Fortune s partnerem Korn Ferry na průzkumu firemní pověsti.

Aby Korn Ferry sestavil žebříček, požádal 3 720 vedoucích pracovníků, ředitelů a analytiků cenných papírů, kteří odpovídali na průzkumy v oboru, aby vybrali 10 společností, které nejvíce obdivují. Vybírali ze seznamu složeného ze společností, které se v loňských průzkumech umístily mezi 25 % nejlepších, a ze společností, které skončily v top 20 % svého odvětví. Kdokoli mohl hlasovat pro jakoukoli společnost v jakémkoli odvětví. Chcete-li zobrazit úplný žebříček nejobdivovanějších společností světa, navštivte webové stránky Fortune.