Apple dnes oznámil, že po vydání headsetu v USA tento pátek bude na Vision Pro k dispozici více než 600 aplikací s nativní podporou pro visionOS. Aplikace budou optimalizovány tak, aby plně využily prvky a schopnosti Vision Pro.



K dispozici budou aplikace jako Disney+, IMAX, Max, MLB, NBA, PGA TOUR Vision a Red Bull TV. Fotbaloví fanoušci si navíc mohou předplatit MLS Season Pass v aplikaci Apple TV. Mezi další aplikace optimalizované pro Vision Pro patří Airmail, Box, CARROT Weather, djay, Fantastical, Facades, J.Crew, JigSpace, Lowe’s, MindNode, MUBI, Navi, Night Sky, Numerics, OmniFocus, OmniPlan, Parcel, PCalc, Sky Guide , Tides, Voyager by ForeFlight, Wayfair, Webex, Zillow, Zoom a mnoho dalších. Aplikace Microsoft 365 jako Excel, OneNote, Outlook, PowerPoint, Teams a Word.

Předplatitelé Apple Arcade budou mít přístup k několika hrám optimalizovaným pro Vision Pro, včetně Super Fruit Ninja, LEGO Builder’s Journey, WHAT THE GOLF?, Cut the Rope 3, Jetpack Joyride 2, Patterned, Illustrated, Wylde Flowers a dalších.

Kromě toho bude na Vision Pro při uvedení na trh automaticky k dispozici více než jeden milion aplikací pro iOS a iPadOS. Tyto aplikace nebyly optimalizovány pro visionOS, takže budou mít vzhled podobný jako na iPadu.